Loading Events
Kiemelt kép a Burok című programhoz

Burok

Tünet Együttes

Műfaj:

három lépcsős táncszínházi beavató program

Ajánlott korosztály:

17-19 éveseknek

Program leírás:

A Tünet Együttes háromlépcsős táncszínházi beavató programja a Burok – a táguló idő összehúzódásai c. előadásuk kapcsán a 17-19 éves középiskolás korosztály számára.

A Tünet Együttes új produkciójában a szülés élményét kísérli meg felidézni, szétszálazni és megmutatni testtel, szóval és képpel. Az előadásban résztvevő négy táncosnő a saját szüléstörténetéből és testemlékeiből, traumatikus és euforikus élményéből dolgozik. Megpróbálják kifordítani mindazt, ami a csukott szemeken, a bőrön, a tudattalanon belül történt.

A Burok c. előadásunkhoz kapcsolódó beavató program weboldala:http://tunetegyuttes.hu/beavato/loop-merueles-ket-levegovel

Az előadáshoz kapcsolódó beavató foglalkozás a középiskolás tantervbe illeszkedve, a biológia órán kapott felvilágosítás mellé helyezve segít a diákoknak egy bizalmi helyzetben a tabuk ledöntésében és a szexualitással, gyermekvállalással, szüléssel kapcsolatos problémákat, kérdéseket őszintén, három táncos lány igaz történetén keresztül feltenni és megválaszolni. 

Kapcsolódó tantárgy: Biológia

Kapcsolódó tananyag: Az ember szaporodása, terhesség, születés

Itt tudsz jelentkezni vagy érdeklődni:

Alkotók:

Rendező – koreográfus: Szabó Réka
Koreográfus – asszisztens: Dányi Viktória
Táncosok: Furulyás Dóra, Nagy Csilla, Virág Melinda, Dányi Viktória, Huzella Juli
Zene: Hammer Zsolt, Jávorka Ádám
Dramaturg: Gábor Sára
Látvány, kreatív technológia: Kiégő Izzók, Samu Bence, Terebessy Tóbiás
Konzulens: Árvai György
Fény: Szirtes Attila
Jelmez: Szűcs Edit

Beavató foglalkozást létrehozták:
Bakonyvári Krisztina, Szabó Réka, Virág Melinda, Furulyás Dóra, Nagy Csilla, Papp Éva, Bakó Tamás, Szász Dániel

A program időtartama:

1. lépcső, a beavató foglalkozás: 1,5 óra
2. lépcső, az előadás megtekintése: 75 perc
3. lépcső, szakmai beszélgetés a programvezető drámapedagógussal és az előadás művészeivel: kb. 1 óra (lehet rövidebb, hosszabb is a diákok igénye szerint)

A program helyszíne:

A foglalkozást vagy a Tünet Együttes próbatermében, a Tünet Stúdióban tartjuk, mely a Jurányi Házban található, vagy annak a gimnáziumnak egy alkalmas nagy tantermében, vagy tornatermében, vagy -amennyiben rendelkezik ilyennel- színháztermében, melyből az adott osztály jelentkezett. Az előadás megtekintése és közvetlenül utána a szakmai feldolgozó beszélgetés az adott befogadóhelyen történik, ahol játsszuk a darabot.

Program ár:

A foglalkozásokat az iskolák számára ingyenesen szervezzük, a színházlátogatásra pedig a színházakkal együttműködésben csoportos kedvezményes diákjegyeket biztosítunk.

Mészáros Csaba fotói