Loading Events
Kiemelt kép a DrámaRodeó című programhoz

DrámaRodeó

Duda Éva Társulat

Műfaj:

középiskolásoknak szóló színházi beavató program

Ajánlott korosztály:

14-18 éveseknek

Program leírás:

Elsődleges fontosságúnak tartjuk, hogy a fiatalabb korosztály is találjon kapcsolódási pontot a kortárs előadóművészethez, ezért 2014 óta futtatunk egy komplex színházi nevelési programot, melynek során több száz diákkal találkoztunk a foglalkozások és előadások során. A projekt egyedülálló és rendkívül pozitív hatásokat ér el a diákok körében.

A DrámaRodeó program három fő részből áll: tánc, irodalom és film van a fókuszban. Az egynapos képzés keretében egy táncelőadást nézhetnek meg a résztvevő középiskolás osztályok, majd közösen alkotnak az előadás témájához kapcsolódva a legnevesebb magyar Slam Poetry képviselőivel, és lezárásképpen pedig egy rövidfilmet forgatnak a PURE csapatával. A program 10:00-18:00-ig tart, maguk a foglalkozások többnyire 1-1 óra hosszúak, és tapasztalt drámapedagógusok vezetik a programokat az interakcióra és csoportos feladatokra helyezve a hangsúlyt. Tapasztalatunk szerint bár hosszú a nap, de mivel a sokszínű a napirend és a résztvevőktől is folyamatos aktivitást kíván, ezért nem csak teljesíthető, de épp ellenkezőleg, nagyon felpörgeti a diákokat. A cél, hogy közelebb kerüljön hozzájuk az előadóművészeti terület, maga a színház, a tánc, a mozgókép és az irodalom világa, amely leginkább elveszíti fiatal közönségét napjainkban. Itt bebizonyítjuk, hogy igenis érdekesek és izgalmasak ezek a műfajok, tudnak hozzá kapcsolódni s tudják értelmezni. Minden művészeti forma fejleszti a diákok gondolkodását, kapcsolatrendszerét, érzelmi világukat. Attól válnak igazán izgalmassá ezek a műfajok, hogy a diákokat foglalkoztató kérdésekről szólnak.

Itt tudsz jelentkezni vagy érdeklődni:
Kontakt

A résztvevők mondták:

„Egy olyan napra, mint amilyet a Duda Éva Társulat hozott össze középiskolások számára, felnőtt fejjel felkészülni nem lehet. Arra pedig aztán pláne nem, hogy a gyerekek ledöntenek majd minden olyan korlátot, amit előzetesen elképzel velük kapcsolatban az ember. De ebben pontosan ez a szép: a felkészülés lehetetlensége segíti az azonnali alkotást, a korlátok ledöntése pedig konkrétan csodát eredményez.” Pion István, Zoom.hu

Alkotók:

Duda Éva Társulat,

Simon Márton (Irodalmi díjra jelölve 2019-ben),

Pion István,

Bárány Bence,

PUR E Prod.

Vezető drámapedagógusok:

Gyevi-Bíró Eszter

Kámán Orsolya

Program koncepció:

Czveiber Barbara

A program időtartama:

Táncfelkészítő foglalkozás (60 perc), Táncelőadás megtekintése (60 perc), Táncelőadás feldolgozása a táncművészekkel (60 perc), Slam Poetry foglalkozás (120 perc), Filmek előkészítése (60perc), Filmek megtekintése (30perc), Program lezárása (20 perc), összesen kb. 7-8 óra.

A program helyszíne:

MU Színház, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház

Program ár:

egyeztetéssel