Események betöltése
Kiemelt kép a „Mit mondhat el rólunk a mozdulat?...” című programhoz

„Mit mondhat el rólunk a mozdulat?…”

Magyar Táncművészeti Egyetem

Műfaj:

tantermi interaktív beavató

Ajánlott korosztály:

8-16 éveseknek

Program leírás:

Saját megszokott termében egy iskolai osztály tagjai patkó formában kialakított székeken foglalnak helyet, tetszés szerint ott, ahol szeretnének, (szokásos utcai öltözetben, kényelmes cipőben vagy zokniban), köztük elszórtan a szabadon hagyott helyeken 3-4 fiatal táncos-diák. Kezdődik a játék, mely akcióba vonva, megtapasztalva vezeti rá a fiatal befogadót arra az élményre, mit jelenthet a mozdulat: neki, a haverjának, vagy egészen másoknak. Közben a gyerekek megismerkednek egy csomó tánc-és kultúrtörténeti érdekességgel is, valamint folyamatosan számot adhatnak saját véleményükről, asszociációikról.
Legyen velük a teremben íróeszközük, s akinél lehet: repülő üzemmódú telefon, hogy adott esetben fotózhassanak, vagy – a játék végén -: közreadhassák kedvenc zenéjüket a közös táncoláshoz. (Lőrinc Katalin, rendező)

Itt tudsz jelentkezni vagy érdeklődni:
dr. Lőrinc Katalin lorinc.katalin@mte.eu
Kontakt

A résztvevők mondták:

„A foglalkozás része egy játék: írj le egy szót, ami azonnal eszedbe jut a mozgásról, a táncról, vagy arról, ami itt az elmúlt egy órában történt. Ezek voltak eddig a leggyakoribb kifejezések: „szabadság, boldogság, öröm, ember, szépség, modern, alkotás”

Alkotók:

dr. Lőrinc Katalin (valamint előadó-társai: tanítványai)

A program időtartama:

igény szerint 50-70 perc. A program legkorábban 2021. novemberétől lehet elérhető

A program helyszíne:

a célközönség saját iskolája, közösségének helyszíne (olyan tanterem vagy más helyiség, melyben elmozdítható a berendezés. A foglalkozáshoz kell annyi db szék /ülő alkalmatosság, ahányan a csoportban jelen vannak, + 4 db a foglalkozást tartó személyeknek.)

Program ár:

a helyszínre jutás útiköltsége és szervezési költségei