Események betöltése
Kiemelt kép a Ráhangolódás című programhoz

Ráhangolódás

Székesfehérvári Balett Színház

Műfaj:

online nyílt nap

Ajánlott korosztály:

bármely korosztály

Program leírás:

A Ráhangolódás programunk fellebenti a fátylat arról, hogy a Székesfehérvári Balett Színház táncművészei miként készülnek előadásaikra, hogyan is áll össze egy táncszínházi produkció. Teszi mindezt úgy, hogy lehetőséget teremt arra, hogy az érdeklődők próbákat nézzenek, beszélgessenek az alkotókkal és egy kicsit ki is próbálják azt, milyen táncosnak lenni.

A Székesfehérvári Balett Színház életében mindig kiemelkedően fontos szerepet játszott a közönséggel való kapcsolattartás. A járványhelyzet miatti korlátozások ezt jelen helyzetben nem teszik lehetővé a hagyományos formában, ezért következő nyílt napjukat az online térben szervezik meg.

A 2020. február 15-én indult Mozdulj Fehérvár! projekt célja a kultúra, a tánc és a mozgás, valamint a pedagógia és a nevelés mezsgyéjén haladva olyan programok szervezése, amelyeken keresztül a város lakosságának közreműködésével új közösségeket teremthetnek, hozzájárulva a város kulturális életének frissítéséhez. Mindemellett cél, a táncszínház műfajának meghonosítása a városban.

A „Ráhangolódás”-ba, a klasszikus közönségtalálkozókhoz hasonlóan beleshetnek a balettszínház kulisszái mögé: megnézhetnek egy balett-, vagy kortárs táncgyakorlatot és részleteket az éppen aktuális produkcióból.

A program záró akkordjaként most is közös táncra invitálják majd a nézőket.

Itt tudsz jelentkezni vagy érdeklődni:

A program időtartama:

120 perc

A program helyszíne:

Székesfehérvári Balett Színház

Székesfehérvár, 8000 Szabadságharcos u. 59.

Program ár:

Jelenleg ingyenes, online módon működő foglalkozások.

fotó: Kiss László